Ett dag närmare 2014

Familjen / Permalink / 0
Igår frågade min man mig, vad blir bättre 2014 tror du ? 
Va ska man svara på det? Mer än att förhoppningarna är att det inte blir värre än detta året. 
Visst har det funnits ljusa stunder även i allt som hänt. Någon klok människa sa till mig en gång att när något tråkigt händer är dom tillfällena vi lär oss något nytt om oss själva eller världen runt omkring. Man lär sig att inte ta allt för givet. Ja de kloka orden kommer jag ihåg men jag har fan i mig glömt vem som sa det ;)
 
Men jag har mycket att tacka för när jag ser tilbaka på året som har gått och jag kan vara dålig på att ge människor komplimanger eller visa min uppskattning.
Så om man nu ska ha förhoppningarna på att skapa ett bättre 2014 kanske man skulle använda dom sista timmarna av 2013 till att visa sin tacksamhet och uppskattning till saker och och människor som finns runt omkring.
 
Jag är tacksam för att jag till slut fick reda på hur sjuk min pappa var så att jag kunde ta tillvara på den lilla tid vi skulle ha tillsammans. Jag är tacksam för den människa du hjälpte mig att bli. Tacksam för att du inte bara var min pappa utan även vid tillfällen när jag behövde det kunde vara min vän och låta mig få gnälla på livets skitöden trots den smärta du själv bar på. det enda som jag skulle vilja ändra på var att få spola tillbaka tiden och faktiskt talat om det för dig personligen.
 
Min mamma, jag är tacksam för all hjälp du gett mig under året som gått jag vet att det varit smärtsamt för dig att se mig som en helt främmande människa i mellanåt. precis som med pappa är jag tacksam för den människa ni fick mig att bli, ni har gett mig enorm inre styrka.
 
Min Kära storebror vi har varit som hund och katt genom livet, lika tjurskalliga och envisa men när det behövs sträcker vi verkligen ut handen tillvarandra. Jag är så otrligt glad att du äntligen kommit in på en bana i livet som i nte är bara massa taggar att trampa på. jag är tacksam för våra kaffestunder med skitsnack om allt mellan himmel och jord.
 
Älskade barn, jag är så tacksam för att jag fick möjligheten att få er ni har var och en skänkt så mycket glädje och kärlek i mitt liv. Jag har alltid sagt att ni är min tro hopp och kärlek. Och lilla pytte fortfarande så lite och så ovetandes om den styrka du gett mig att ta mig vidare efter morfar, en riktig livlina.
 
Mina kära vänner tack för att ni finns och har orkat lyssna genom detta året, vågat påpeka mina brister för jag behövde höra dom. Många utav er behöver inte finnas vid ens sida varje dag men vet vi alltid var vi finns.
 
Och tillsist men absolut inte minst Tack älskade man för du har nog fan inte haft det lätt med en bitterfitta till fru. Men är otroligt tacksam att du inte valt varje strid med mig , jag vet att du inte alltid har vetat hur du skulle vara eller vad du skullat säga men jag säger de igen det är lättare att bli förbannad och ledsen på någon man älskar, det är så mycket lättare att både förlåta och gå vidare med någon man håller kär. Och jag älskar verkligen dig trots att du är en skitstövvel ibland men du är MIN skitstövel
 
De är så jäkla lätt att fastna på det negativa, men man får inte glömma att ta sig en funderare ibland och se det goda som kommit fram oavsett om man förlorat någon eller gjort ett felaktigt val, för just valet gjorde man av  en anledning som kändes rätt just då och de e faktiskt mänskligt att fela, man får lov att börja om ......säkert har du som läser detta känt så någon gång att när man står inför ett felaktigt val är vi mer bekymrade över vad omvärlden ska säga än att koncentrera sig på vad som kan bli bäst för en själv!!! Nä skit i omvärlden säger jag ! spring fram hoppa och lev det värsta som kan hända är att du får lite skrapsår på knäna ibland.
 
Och nyårs löfte vi gör för att bryta dom efter en vecka .....VARFÖR ENS HÅLLA PÅ?
Nä i år skiter jag i det där och säger istället 
2014 skall jag 
förälska mig lite mer och oftare 
tillåta mig själv att vara lite egoistisk, säga nej till andra för att säga ja till mig själv 
Forsätta vara impulsiv fast inte längre dumdristig och dåraktig 
äta gott när jag känner för det 
och slutligen ha ett fantastiskt år med alla när och kära 
 
Gott nytt år 
 
Ps nästa år ska jag fota mer och dela med mig här :) Ds 
 

Det råder total tuttförrvirring

Familjen / Permalink / 0
Från en dag till en annan råder det total tuttförvirring och det är som att pytte helt plötsligt inte har en aning om vad vi ska göra när det är dags för mat. Hon tittar på bröstet för att bara skrika till och protestera hej vilt. Detta får även mig som mamma att protestera helt klart då detta är första barnet av fyra som jag i allafall lyckats delamma. Och jag köper inte att flaskan vunnit då man kunnat ligga i timmar vid bröstet för att sedan nöjt ta det sista från flaskan till total vägran.
Lite fakta tokig som man är så blev det till att googla problemet och tydligen finns det något som kallas amningsstrejk, vilket kan bero på en massa omständigheter som ont i öronen, hals förkylningsblåser till fel mat. Det kan hålla i sig från en dag upp till flera.
För att bota problemet snabbast ska man tydligen gå back to basic och vara naken med sitt barn då detta skall återskapa första mötet när de själva söker sig till bröstet samt ta bort flaska och napp.
Ett råd var också att dansa med sitt barn för att avdramatisera själva amningen!!! Nu ska vi se här, försök föreställa samma bild jag fick i mitt indre, Jag har ganska stora fönster i min lägehet så stora att man känner sig som fönster reklam dagarna i enda det går liksom inte att vara "hemlig" här. Stå här naken med två stora bröst skinn som slänger och flänger och samtidigt försöka peta in en bröstvårta i munnen på en 2 månaders bebis, jag har lite svårt att se att detta skulle avdramatisera och skapa lugn utan istället skulle nog en välmenande granne ringa psyket och man skulle få en sån där vit fin tycka om sig själv tröja!
 
Men åter till ämnet, saker som amningsstrejk osv är saker vi inte får inprentade under graviditeten och många råkar ut för dessa problem och tror att mjölken sinat. För en del kan det här bli en känsloladdad period att ge upp amningen medans andra rycker på axlarna. Man pratar i heller inte om att för alla tar det inte ca tre dagar innan mjölken rinner till det kan gå längre tid än så. jag har läst flera foldrar om amningen då den känns väldigt viktig för mig och jag känner att informationen är framtagen efter den kanske vanligaste formen av hur det ser ut. Om vi nu samtidigt propagerar på att vi ska amma borde inte informationen nå ut bättre ett bröst är inte det andra likt och vi är alla olika individer som behöver olika hjälp och olika lång tid.
Vi har föräldrautbildningar vid första barnet , då jag på min fick titta på en film om amningen och sen var det klart. Ironiskt sagt va den JÄTTE BRA, då jag fem dagar efter förlossningen hamnade på neonatalen med tjejen som hade rasat i vikt och vägde lite mer än ett sockerpaket. Hon hade inte fått nån mat pga fel grepp och min mjölk rinner inte till på de typidka tre dagarna. Ännu mer ironiskt måste jag tacka läkaren för dom pedagogiska orden : fattar du inte att du är en dålig mamma. Då tog jag verkligen åt mig men idag 10 år senare skulle jag förmodligen skällt ut henne och sagt att det var deras uppgift att se till att jag kunde ge mitt barn mat innan jag skrevs ut från bb men som sagt känslig och hormonell som man är så har det tagit 10 år att släppa det där.
 
Men nu har jag sagt att vi ger det tre dagar till och skulle inte denna totala tuttförvirring släppa, ja då får flaskan vinna och så får det ha varit mysigt så länge det varade.
Vi fick onekligen ändå en ganska tuff start med pappas bortgång och allt som låg på mina axlar att ordna med och möjligheten finns ju att fröken pytte känt av min stress och inre kaos. Även om saker måste ordnas fortfarande lägger jag det åt sidan ett tag "för att dansa naken här hemma med bristningar löst skinn och en jäkligt härlig bebis"
 
Lev idag, imorgon kan det vara försent

Latte mammas dag

Familjen / Permalink / 0
Ensamhet, egentid osv låter idag i mina öron som lyxkryssning i andras, jag njuter gillar och bara ha mig själv (och pytte ) att tänka på. lite göra de som faller in osv. Därför blir man ibland lite likt ett barn när det står VAB på schemat och vill lägga sig ner på golvet och gråta en skvätt och hoppas att det ändrar sig bara man kan klämma in en riktigt stor krokodiltår. Dock blir det ju inte så utan en dag med snorpapper, hostattacker osv. Min stora tjej påminner lite om en man när hon e förkyld eller kanske tom någon som borde jobba på dramaten. När man tittar på henne så ojas det och man kastar huvudet bakåt för att riktigt visa hur sjuk man e och man kan inte ta ett steg själv för ojojoj va sjuk man är. När man sedan är upptagen med annat och ägnar tösen noll i uppmärksamhet, tja då e de inga problem att ta ett danssteg eller två på rummet man kan till och med sjunga en ton ellr två dock låter hon som en kraxande kråka och mina öron blir lidande.
 
När man e hemma och sjuk så brukar man få skämmas bort med fika eftersom det ofta resulterar i apoteksbesök med mediciner och så även idag så expresso house fick de bli, ska väl inte sticka under stolen att detta passade mig alldeles utmärkt med en latte paus mitt i allt.
 
Ett bvc besök fick det oxå bli idag och pytte lille hade tagit sig ännu mer i vikt och har nu nåt 4300 g 9 veckor gammal, jag är fullt medveten om att hon inte e stor och kan inte låta bli att titta lite surt på bvc tanten när hon säger : Nu börjar hon snart likna en bebis!
Jag tittar på henne och hånler och tänker jaha och vad va hon innan då? Så onödiga kommentarer som jag hört med alla mina barn och kan inte låta bli att undra om de säger likadant till prematur födda...
 
Dags att ta hunden på ytterligare en tur och de måste se roligt ut när vi går tillsammans i regn och rusk, hunden Molly är alltså livrädd för vatten vilket gör att hon drar hemmåt och jag står och sliter åt andra hållet. Folk runt omkring måtte tro att det är jag som borde gå en lydnaskurs istället för hunden. 
 
sen låser vi dörrarna för idag njuter av koppen och doften av blöt hund 
tjofräs
Till top