Kärlek till dig själv ......

Allmänt, Tänkvärt / Permalink / 0

En helt fantastisk känsla infann sig idag.

Solens strålar fångade mitt ansikte och jag kände de där fantastiska Vår känslorna bullra genom kroppen. I bilen spelade Darins må du leva, jag rycktes med av tonerna. 
Vi skulle åka och bada jag och dom stora tjejerna.
Kände lusten att träna och hoppade i och körde ett pass motionssim. Ja ni som känner mig väl satte väl kaffet i halsen men jag hade så mycket energi så mycket livslust att den var tvungen att komma ut. Jag busade med tjejerna och ställde upp på allt i från vattenruschkana, till att hoppa trampolin och surfa på såna flytgrejor i vattnet.
Helt slut när vi var klara och höll på att somna i bastun. Men då slog tanken mig, jag är jag. Jag älskar att vara jag när jag får vara en smula barn men samtidigt vuxen. Att faktiskt ha rättten att tala om vad som är rätt och fel i vårt liv utan att lyssna på andra eller på sociala medier? Jag tror nämligen att vi påverkas av detta oerhört och att det skapar mer stress i vår redan stressade värld.

Men just idag var det en sån där einsteindag, jag älskar mig själv och jag är nöjd med min sarkastiska ironiska inställning till livet ....... barnen säger att när du är så där galen är du som bäst.
Jag gillar ju mig själv bäst  då.
Poängen  är inte att det ska handla om mig och mina känslor utan snälla världen där utanför! Strunta i vad som skrivs, vilka jävla normer som är satta. Säg ja till dig själv din lycka och vad du vill göra. Då blir du lycklig och det är det enda som räknas i slutändan.
Mer kärlek och mindre skitsnack åt folket 
Ha en underbar helg 
Pöss

Ett brev till pappa

Tänkvärt / Permalink / 0

Idag är det din dag och det känns så orättvist att du inte är här. Du kommer aldrig mer vara det i heller.


Du försvann under en tid när jag behövde dig som mest. Jag brukade tala om för dig att kalla mig inte Totte när andra hör!
Idag skulle jag ge hela min värld för att höra dig säga det igen.

Jag kunde inte hantera att du dog, jag kunde inte se människor sörja dig. Så för att slippa känna smärtan själv undvek jag tillslut alla som gav mig en påminnelse. För om jag slapp den kunde jag leva i förnekelse och låtsas att du var på semester.

Pappa, du skulle ha berättat om din cancer! Jag vet att du ville skydda mig men jag hade rätt att få veta tidigare. 6 mån hade jag på mig att vänja mig vid din sjukdom. I 6 mån var jag livrädd för att du skulle försvinna. Jag stod och tittade på dig när du dog! Det var fruktansvärt, du var rädd och jag var maktlös. Dom säger att det ska vara fridfullt men de var det inte, du kämpade in i det sista för att överleva.
Jag vill inte minnas detta, jag har aldrig pratat om din sista tid men idag väljer jag att göra det. 
Jag måste acceptera livets orättvisa öde och tillåta mig sörja dig.

Jag hoppas någonstans att det finns ett liv efter detta och att du är med oss, vakar över oss. Jag hoppas du fortfarande ibland suckar och säger : tänk efter före, Totte!
Var gång jag gjort nåt dumt.
Jag och barnen minns dig ofta och pytte som inte minns dig egentligen. Hon vet att morfar bor i himlen, och hon har till och med börjat ställa frågor om dig. Men ändå önskar jag att du vore här, att du fått träffa henne. 
Wendela gråter ofta, gon fick aldrig möjlighet till en sista kram.

Pappa när du dog så lärde du mig att inte längre ta livet för givet. Du lärde mig att ta möjligheter.

Pappa idag är det din dag, grattis till dig 
Vi saknar dig var sekund.
Kram Totte

On the road again....

Allmänt / Permalink / 0

Just idag känner jag tacksamhet till livet!

Att jag kan och har möjligheten att ge mig ut på vägarna och göra små utflykter med mina barn.

Påsken har vi börjat fira på lilla askerön på orust. Här är en helt underbar natur om man som jag har en förkärlek att vara nära vatten.


Till top