Elaka mamman

Allmänt / Permalink / 0
Vi har varit inne på det här med små barn små bekymmer och stora barn stora bekymmer .......... Wendela är en tuff tjej med ett enormt stort älskvärt hjärta och kan charma vem som helst på denna gjord. Men hon kan även vara det barn jag letar efter ångerlappen på. Det senaste året har vi haft diskussioner om att färga topparna med färgbomber. Jag har stått på mig att du får bli äldre, det är inte bra och färga håret och du som har så vackert hår behöver inte färga det. för några dagar sen deklarerade hon att nu var det dags för hon hade blivit äldre och håret var inte längre lika ljust som det brukade , skjut mig ! När jag hör mig själv säga okej ! Vi hade planerat in den stora händelsen igår men jag hade en tjej som behövde utbildning och sa ktill Wendela vi får skjuta på detta en stundoch givetvis var kl ganska mycket och jag fick skjuta upp det till idag. Nu förvandlas hon ....... ojojoj , dom här barnen vet att man inte säger olämpliga saker till vuxna men den här tjejen är smart och i ca 30 min tog jag emot snaps på "fuck you" fingrar på egengjorda emojies. Jag kunde å andra sidan inte låta bli att provocera henne så jag svarade på vart enda ett : Jag älskar dig. Tror jag vann striden till slut när hon somnade hos mig i soffan. men jag skulle fortfarande kunna ge mig själv en örfil för jag låter henne färga håret. Va e det barn idag ???? Varför har de så bråttom att växa upp? Jag får anfall så fort jag ser 11-12 åringar som sitter hos nagelbyggarna och gör naglar. Det är helt vansinnigt och färga håret osv, man förstör håret, man förstör naglarna.... enough said!! Jag tror min hjärna börjat läka lite grann. Utmattningssyndrom skadar ju nervtrådarna och under ett par års tid har jag inte haft några drömmar men på senare nätter har jag alltså börjat drömma igen. Jag har lite svårt att skilja verkligheten från drömmen. I natt drömde jag att jag lånat ut min bil och när jag fick tillbaka så var den som ny invändigt glänste och var så ren. Amen gissa vad besviken jag blev när jag satte mig i bilen och insåg att det bara var en dröm!

Tankebanor ....att våga förändra det man inte är nöjd med

Ekonomista / livet är kort njut livsnjutning frihet, planering, fokus, dåliga ursäkter, starta eget, våga blondinbella charlie söderberg / Permalink / 0
För drygt två år sedan var jag på en föreläsning med Charlie Söderberg och han sa något som fick mig att få en sån där käftsmäll som man behöver då och då................ Han sa : vågar du göra de som 95% andra inte vågar ? Och hitta dom saker att göra som du tjänar pengar på när du sover. Dom här två grejerna har etsat sig fast i min hjärna, det har skapat en kreativ lek hos mig och samtidigt fått mig att under dessa två år att ta större steg utanför den bekväma boxen och utmana mig själv. Jag menar vi går i skolan, växer upp, skaffar jobb, hus, barn, volvo och ibland en hund. Vad händer sen ? Jag dör av tristess utav dom här tankarna. Det passar säkert någon och det är helt okej. Vill verkligen förtydliga att detta är okej för vi behöver olika människor med olika intressen och levnadssätt för att få en blandad befolkning. Det vore dessutom jättetråkigt om alla tänkte likadant.......nu glider jag ifrån ämnet märker jag HHHRRRRMMM Jag vill ha mer i livet än den som finns inom normalramen för hur vi ska leva. Jag är en fri människa som älskar att tänka och göra. Därför rör det mig sällan vad andra tänker och tycker. Men för två år sen började en ny tanke, nämligen att våga. För om jag nu drömmer om något som jag vill ha! Då ligger det i mitt intresse att se till att det blir verklighet. Du kan inte drömma något och tro att det kommer till dig en julafton i framtiden. Dina drömmars uppfyllelse är en kraftfull handling av ditt egna agerande. Så drömmer man och hoppla kom ett hinder och ytterligare ett hinder, sen la man drömmen på hyllan och hoppades att den skulle komma till en igen. Varför gör vi människor så? vad är det som tvunget måste ha hinder ? Klart det finns hinder i allt vi gör men det behöver inte bli din rädsla. det kan finnas alternativ som kan lösa ditt hinder. Man bör därför se varje hinder som en debatt. Du har en idé din hjärna skapar hinder börja diskutera med dig själv skriv ner det som är hinder samtidigt som du skriver ner vad du får om du löser hinderna? Är det värt det ? Om svaret e ja, be din hjärna vara tyst och sluta bli rädd. Agera Varje dag funderar jag över mina intressen, vilka kan jag tjäna pengar på ? sen undersöker jag för att agera. Läste för en tid sedan Isabella Lövengrips och Pinguis bok Economista. Där finns så superbra tips och vägledning för att komma igång med förändringar om du inte är nöjd med det du har idag. Tänk du har ett liv, låt det bli ett bra liv . När du sitter där på ålderns höst se till att du levt och gjort det mesta utav dina möjligheter och ideér. Och låt för guds skull låt aldrig någon säga att du inte kan! För alla kan, om man vill. Så vad kan du göra idag som förändrar din morgondag?

Identitetskris och ordningen återställd

Familjen / Permalink / 0

Ordningen är återställd! Nu är alla fyra hos mig igen.

Efter ett par dagars vilande var det skönt att komma hem.
Jag och tjejerna har storhandlat och förberett veckan inför pytte och Williams ankomst.
Tog tag i tvätten när jag ändå höll på och här blev det syntax error  i huvudet! Alltså på riktigt hur många ombyten hinner man med på en vecka ? 
Kan man vinna ett pris i det ? För i så fall är Wendela och Isabelle på en delad första plats.

När jag påpeka att det var lite väl mycket kläder i tvättkorgen och att man inte behövde använda så mycket ficka jag till svar 
-alltså hallå alla gör så, man kan ju liksom inte ha samma kläder i 2 dagar!

Jag släppte diskussionen och körde huvudet i betongväggen istället! De blev ju åtminstone något som kändes att det hände något!

I veckan som gick fick jag tydligen en smärre identitetskris i håret och skulle bli blond, resultatet blev ju inte det mest lyckade när jag såg ut som en smärre skogsbrand i håret.
Jag och håret har nu tagit vårt förnuft till fånga och gått tillbaka till brunt.

Jag förstår inte varför jag alltid ska få för mig att det hjälper att färga håret så fort man genomgår något ! 
Men helt seriöst så färgar jag håret om jag är sjuk för då blir jag frisk osv 
Kanske borde söka för det där? 

Nu ska jag mysa ner mig till barnen och njuta av att ha dom nära 

Puss och kram alla gullebarn

Skriv inläggstext 

Till top