Påskfirande .........

Familjen / Permalink / 0
Dagen började ganska bra, kaffe och telefonsnack mellan himmel och jord samtidigt som man i full färd bakar scones till morgonens frukost.
Nu låter jag som en sån där helylle mamma som älskar och baka men nänä sanningen bakom baket var att jag trivdes alldeles för bra i min pyjamas för att byta om och köra till affären för att köpa bröd och därför är scones ett bra alternativ och gott dessutom.
 
Vid frukosten börjar vi diskutera påsken och varför man firar den, jag börjar genast skruva på mig eftersom jag inte gillar traditioner särskilt mycket men får genast dåligt samvete, när min äldsta dotter beklagar sig över att vi inte målat ägg eller gjort påskris. Jag hade ju inte ens gjort påskmat och tänk när den ungen var bebis brukade jag titta på henne och undra hur hon skulle låta den dagen hon började prata.
 
Ja de kan man väl i mellanåt bittert ångra idag .............
Men för att återgå till konversationen så Gick jag med på påskmiddag om vi åt kyckling för jag tycker det andra är julmat och lamm tar jag inte i min mun om jag så skulle få betalt för det ...urgh kofta lixom(klöks)
Ungarna nöjda och mamma nöjd!! Är faktiskt tacksam för att de glädjs med det lilla.
 
En tripp till affären fick det bli för att inhandla fågeln som skulle tillagas till middag och tänka sig där tog jag ännu ett vuxen poäng genom att ansluta mig som willys- pluskund. Ja innan jag gjorde detta var jag ju tvungen att diskutera det med en vän om det var krångligt osv men för att citera henne så sa hon " du behöver inte vara rädd det var enkelt och jag var oxå rädd i först ( läs det väldigt ironiskt) 
 
eftermiddagen gick i matens tecken med fetvadd i öronen eftersom nu barnen tröttnat på varandra och haft lov för länge så kan man ju inte vara vänner längre än fem min bla kommer min mitten tjej fram till mig så säger hon :
Mamma är jag dum ?
-Nä, det är du inte 
Är jag en jävelunge ?
-ibland när du hittar på saker jag inte gillar (vi ler mot varandra)
- är jag ett tjockhuuuuvve då?
Nä Wendela, var får du detta ifrån ?
- Isabelle säger att du tycker detta om mig 
Snälla ni vill ni bråka och tycker det är mysigt  så var så goda men håll mig utanför tack!
 
Var får dom allt ifrån? men bara minuterna senare hörs välbekanta skrik från ovanvåningen igen, jag återgår till maten.
Mannen tittar hem efter sin körning och jag är väl tacksam att slippa vara barskrapad på vuxensällskap när kvällen kommer men han får gärna ta en dusch först fy satan va illa han lukta.
De tyckte nog William oxå som bad sin pappa sätta på vattnet till badkaret.
 
Kvällen fortsätter med tjuriga ungar, fångarna på fortet och en mamma som funderar på att skruva fram kl så att den blir så pass mycket att jag kan säga att det är läggdags men har en känsla av att tvn skulle tjalla på mig
 
tjingeling
*tänk att jag brukade titta på henne som bebis och undra hur hon skulle låta när hon prata*

Ibland när man vant sig, blir det inte som man tänkt........

Familjen / Permalink / 1
Något galen men ganska charmig skulle jag ändå vilja påstå att jag har ett logiskt tänkande. Allt är inte alltid vad de ser ut att vara och ta inget för givet osv. 
 
Dags för ett Nupp test på tvillingarna i torsdags, nervöst jag kunde inte riktigt sova på natten. Ni som fått barn innan vet att man bara längtar till ultraljuden för att få se vad som finns i magen - spännande. Men den här gången var jag bara nervös - vet inte om sköterskans : pga av din höga ålder kommentar spelade in ( jag har fortfarande ett ont öga till henne).
 
Det skulle visa sig att min oro och nervösitet hade en mening. Tvilling 2 levde inte längre medans 1:an helt ovetandes snurrade runt som om den var mitt uppe i en breakdance tävling.
Man märkte att läkaren tyckte situationen var jobbig, ja det gjorde ju givetvis jag med, tyckte det var orättvist att utsättas för så många känslo spel som varit under dom senaste veckorna från att få en chock över graviditet över huvudtaget till att bestämma sig för att jo men vi fixar det här - till att få veta att det är tvillingar ...... magont och rädsla för om man klarar det ( vilket man givetvis gör, man har ju några år på nacken med blöjbyten och vällingblandare) till att verkligen se fram emot det häftiga med två och till slut är vi tillbaka på en.
En tuff berg och dalbana det där.
 
Det jag ångra mest var att vi berättade för barnen, ja dom store förstår väl men 3- åringen är ingen lätt match som känner att vi måste ha samtalet om varför jag nu bara 1 bebis i magen och om jag inte kommer se ut som den jääääättteee stora på mc donalds( kvinnan i fråga var hög gravid med tvillingar. Vad säger man ? Ingen fara vännen din mamma kommer bli tillräckligt fet ändå? 
 
I övrigt har den lataste i familjens vrå slingrat sig utan för dörrarna (min man) så eftersom jag är barskrapad på vuxen sällskap denna låååååååånnnnnggggga fredag så bestämde jag dejt med tvättstugan och på fullaste allvar , det MÅSTE FINNAS OLYCKSFALLS FÖRSÄKRING MOT TVÄTTBERG SOM ATTACKERAR!!!!!
Jag Har sällan varit så rädd i hela mitt liv men efter att långsamt lugnat ner tvättberget insåg vi att halva tvätthögen tillhörde familjens kära 16 åring och efter att ropat ner henne i källarn och högt deklarerat att så mycket onödig tvätt i veckan är oacceptabelt så blev det bestämt att fröken 16 är gammal nog att börja tvätta sina kläder själv from söndag =) 
Kan riktigt se hur detta kommer att gå från stolthet till pust och stön ..........
Kommer ihåg jag börja hjälpa till med tvätt när jag var ca 11-12 år hemma, strök gjorde jag med och pappa skrattar fortfarande gott åt att jag klagade över att 80-talets kalsonger hade en bula fram till inte gick att stryka bort. Själv dör jag långsamt när pappa drar den historien vid en liten middag eller annat.
Och dö långsamt ska jag fortsätta med just nu eftersom jag i ett svagt ögonblick ( jag lyssnade väl inte ens) lovade barnen att få titta på lets dance.
 
Minnes anteckning till mig själv: var mer uppmärksam för att slippa utsättas för plågsamma mammaförsök!!!
Thingeling och glad påsk och sånt trams
 
 

Från 3 till 5 jag ska befolka världen

Familjen / Permalink / 0

Visst är det märkligt hur allt kan gå precis tvärtom mot vad du planerat.

Jag skulle resa se världen leva glitter och glamour och aldrig bli vuxen, nåja det sist nämnda har jag väl någorlunda hålt fast vid.

På min bröllopsdag för ca 3 års sedan så hade min älskade farmor skrivit ett tal till mig Låt mig citera några rader 

" Linda det känns som det inte var länge sedan vi satt och sjöng i solen när du var liten, det känns som det var igår du pratade om att du var den som aldrig skulle gifta dig och skaffa barn men livet har sin egen vändning och här står du nu nygift med två fina flickor och en pojke"

Till mitt försvar har jag bara en sak att säga : Farmor borde någonstans sedan 1978 lärt sig att jag är full av skitsnack !

För att gå vidare med att just jag är full av skitsnack så kan jag väl säga att jag efter flickorna absolut inte skulle ha fler barn, men då fick jag en liten kille. Och efter honom var fabriken defenitivt stängd och skylten med: stängt pga totalrenovering var fast satt, då har världen mage att släppa en ny författare som skriver om det bästa tantsnusket i historien, nämnligen 50 Nyanser! Och jag har läst varenda sida i 3 böcker varit kåtare än på många månader och började se på mannen min med nya ögon . Kan säga det gick hett till där ett tag. Men eftersom brillajanta jag haft en lunginflamation och ätit bredspektrum så hade skylt jävel "stängt pga totalrenovering" åkt ner och regionerna ner till var tydligen helt redo för ännu en graviditet!!!!!

Va gör man tänkte jag efter några tårar, jag har ju lyckats hyfsat med de andra det kan jag väl göra igen. 1 Liten till tar väl inte för stor plats.

Efter ett snabbartat beslut om att behålla kom ett ännu snabbare inbokat kub- test och titta på liten i magen och säkerhetsställa att den var frisk och allt det där pga min höga ålder som hon så fint sa på sjukhuset (ja alltså jag har ett ont öga till henne fortfarande). Men här kommer nästa chock för jag väntar väl inte en utan 2BARN!!!

Det blev mitt projekt att befolka världen och många gånger tänker jag kunde de inte ha valt någon annan ? för jag bär väl ändå icke fullt ansvar för detta själv ? 

Fast jag vet att dom är söta underbara och jävliga på en och samma gång så måste jag eventuellt för familjens bästa bygga ett madresserat rum där mamma får bo i perioder ...........

Till top