Min man är ingen idiot! Han har bara utbildats fel

Allmänt / Permalink / 1
Var på en fantastisk föreläsning igår och fick en käftsmäll så de visslade mellan öronen rejält. För jag gillar inte att ha fel. Vem gör det det ? Jag är en ambitiös person men envis som synden och de kan min man också vara. Men så här 7 år senare när nyförälskelsen inte längre står i högblom varenda dag, blir det en enkel lösning på de flesta problem att han är idiot och han har FEL! Jag däremot tycker ju att jag är tydlig i min kommunikation mot honom......
Men näääähääää så var det visst inte!!!!! Man slår i handbromsen och börjar tänka efter. För exempel: 
När jag ska iväg mitt i all jävla vardagsstress med familjen ropar jag glatt hejdå och avslutar med vill du vara snäll och plocka undan lite. 
I hans värld tar man disken, får ungarna i säng. I min värld ska köket skina, tvättmaskinen ska jobba, alla leksaker ska sättas i perfekt ordning, sopor skall ut och filtar ska perfekt ligga över soffan så de ser ut som man tittar på en bild ur en möbelkatalog. Vi krockar lite här jag och idioten.
Mitt missnöje visar ju jag sedan med att sucka (väldigt högt) flytta på saker demonstrativt eller slå i en skåpslucka.
Hans tankar är ju att jag träffat någon som har irriterat mig och frågar va som är fel ? IDIOT, tänker jag! Du fattar ju ingenting och slår i kanske i skåpsluckan för att demonstrera att du har inte tagit soporna. Han tänker : Hon är jävligt förbannad på skåpet!
Men Han är ju ingen IDIOT här, för det är ju MITT fel att jag inte utbildat han rätt! Jag kunde ju istället förklarat att de här sakerna skulle jag varit glad om du kunde fixat ikväll.
Som småbarns föräldrar är detta ofta den utlösande faktorn till bråk, hur hemmet sköts och vem som bär ansvar. Vem som är idiot eller inte? Så är det i allafall i den här familjen.
Och istället för att samtala kan man ju ringa bästa vännen och bara skrika, JAG VILL SKILJAS! Snäll som hon är sitter hon där som en god vän och lyssnar PÅ DIN VERSION  och rättfärdiga det du säger. Meeen Vänta nu här 4 Barn ett hem senare där det blir brist på den magiska tvåsamheten, sömnen och regelbunden mat så skulle den där vännen skrikit tillbaks GÅÅÅÅ OCH LÄGG DIG !!!! Man själv skulle stannat upp och funderat lite: vill jag skiljas eller äta ? sova eller skiljas ? De e fan inte enkelt alltid.
Han tänker nog inte alltid på det jag tänker utan: Jag har inte gjort något fel, varför är hon så sur ? Kan hon inte bara vara lite kåt, glad och tacksam? 
I brist på kommunikation, dålig utbildning och att han inte gått kursen i tankeläsning försvårar allt i den här familjen . Men nu jävlar är det påsk och jag i år ska jag fan visa idioten att han är fantastisk för att han står ut med mig och ge han en liggepolett i påskägget.
 
 
Till top